onsdag 16 maj 2012

Sundspärlan

Här kommer lite bilder jag tog från vår promenad i ravinen "Sundspärlan" i måndags. Humla gjorde det mesta för att slippa vara med på bild - medan Baileys fattat att man får godis om man står still och låter matte fjanta med kameran en stund, så så fort jag ville ha en bild på Humla dök Baileys upp i bakgrunden och vägrade flytta på sig ;-)Min prins! Skitsnygg! (inte alls partisk...)


Vad många inte vet är att Baileys jobbar i ravinen. Som andskötare. Han har koll på vart alla änder är, tar hand om dom och motionerar dom.

Jag kan inte sluta skratta när jag ser den här bilden :-D Baileys har sprungit runt och "grejat", och på något sätt fått med sig en skitlång sytråd runt hela ansiktet...?

Att sköta änder är ett heltidsjobb. Många änder att hålla koll på. Lite extra arbetskrävande är det när vissa änder flyger utanför inhägnaden och vaggar omkring på gångstigen. Då gäller det att vara på helspänn.


På ont och gott är änderna väldigt tama och vana att folk matar dem. Baileys höll på att skita på sig av lycka när en hel flock änder trodde att jag ville mata dem med hundgodiset jag försökte distrahera andskötaren med...Bebisänder!♥ 
Finns det något sötare? Och de piper bedårande. Det tyckte hundarna också. (Pappa And var också med på simturen, men han kom inte med i bild.)
Lilla Humla...kan du inte vända huvudet hitåt nån gång, är du gullig? Jag har hundra såna här bilder på dig...suck.
Klart jag kan posera matte! Blir det bra så här? :-D1 kommentar: