måndag 27 juni 2011

Akut besök på Hallands djursjukhus

Ja, som vanligt när det är helg/kväll/storhelg/annan högtid eller grovt olämplig tid så passar Baileys på att se till att vi hinner med ett akutbesök på något avlägset djursjukhus. Samma sak i torsdags. Efter att ha hostat och försökt få upp något ur halsen hela dagen, misstänkte vi att kingsize märgbenet han manglat i sig kvällen innan antagligen satt fast nånstans, på något otillgängligt ställe.




Det blev att åka akut ner till Hallands djursjukhus (favorit i repris sen min 25 årsdag i november, tillochmed samma veterinär tjänstgjorde) och gå ner med kamera och kika. De hittade ett sår i esophagus, men inget satt fast. Däremot enorma mängder märgbenssmul i magen (japp, han bajsade vitt i tre dagar efteråt). Över fem papp gick kalaset på, och Baileys tyckte det var så trevligt att vara sövd att han tyckte att vi kunde stanna över natt på den kala britsen. Att en matte, en trött veterinär och tre hemlängtande assistenter stod och tjoade runt omkring honom bekom honom inte det minsta.
Vi kom hem halv två på natten, och en av oss hade en enorm sömnbacklog hela midsommarhelgen... ;-)

Hostan då? Den slutade tvärt efter tre dagar avmaskning med Axilur. Efter att ha hört Jennies berättelse om hur hon avmaskat Harriet med Milbemax (som alltså jag också använt i vår) och hur hon började hosta på samma sätt och när hon sedan avmaskade med annat preparat hittade maskar i avföringen plus att hostan försvann, så ger jag inte mycket för såna här endos-preparat! :-(


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar