tisdag 1 november 2011

2 in 1


Baileys ligger intet ont anande och snoozar....Änligen dags för lite agilityträning! För första gången på hmm....när var sista gången vi tränade för Anna? Väldigt längesen, tyvärr.
I eftermiddags tog vi en promenad ner till agilityplanen nere vid grusgropen och körde ett kombinerat pass med både agility och lydnad.

Baileys fick träna kontaktfält och slalom.
Humla gick på balansen, gungan och sprang i tunnlar.


Nämen hoppsan! Humla dök visst upp i bild! Undrar just vad hon har i åtanke?Kontaktfälten tyckte jag var fina, och jag ansträngde mig för att droppa godisarna runtom honom och ej när han tittar på mig. Bygg bort mig själv från kontaktfältet...! Men å andra sidan är kontaktfälten i princip alltid fina när vi tränar själva - men på bana och i annan miljö så...ja, då är de fett bortprioriterade ur Baileys övertända huvud. Han älskar både balansen och gungan och smiter dit så fort han får chans. Då står han fint och väntar vid kanten på att matte skall springa dit och droppa godis. Gör han det när vi tränar för Anna? Inte en chans :-P Så kontaktfälten behöver vi verkligen lägga krut på, om vi skall kunna tävla till våren.Hehehehehe....
(Klockren bild, där Humla visar hela sin briljanta personlighet i ett enda flin)Slalomet då? Jo, 8 pinnar sitter hyfsat - jag tycker att han har en hög successrate men beteendet är alldeles, alldeles för störningskänsligt ännu. Det räcker med hög fart, t.ex. ett hinder eller tunnel framför så kommer han lätt in fel eftersom han inte bromsar in i tid. Att låta en tunnel ligga efter slalomet är däremot inte lika störande, tydligen. Idag koncentrerade jag mig på att bollbelöna precis när han går ur sista porten så att han inte hinner titta på mig. Överlag kastar jag alldeles för sent, skärpning skärpning!!!

Om vi hinner med något mer pass i veckan skall jag prova med tolv pinnar igen. Idag märkte jag ingen skillnad om jag gick på höger eller vänster sida - but again, så är inte fallet när vi tränar i en miljö med mer störning.Jaså, visar du din huggtand?När det gäller lydnadsbiten körde vi fjärr och apportering. Humla fick bjuda på "ingångar", inkallning, "fotgående" och kamplek. Hon är väldigt glad och positiv, men i en ganska spökig ålder - idag var vi tillexempel tvungna att skälla lite på en dum häst som skrittade förbi.


Det bryr jag mig inte om, jag känner för att sätta mig just här...Fjärren - ja där finns det hopp om livet! Kändes jättebra idag. Apporteringen däremot, var sämre. Jag känner mig osäker på hur jag skall träna hantering av föremål, vilket är den del han har svårast för. Idag tyckte jag att tuggandet kom tillbaka lite, men det var kanske för att vi gjorde apporteringen sist och båda hundarna var dödströtta. Upptag från marken utan omtag är bräckligt, det blir ungefär 2/3 delar rätt.Aaaah vad jag sitter skönt! Helt perfekt!


Samtidigt vet jag inte hur mycket man skall pilla med dessa detaljer - när han ju t.ex. griper skitsnyggt när man skickar honom och kommer springandes emot en i en härlig fart. Så fartdelarna är ju klockrena när det gäller apporteringen. Kanske det andra också "ger" sig med tiden? Det är lätt att fastna på "pillepillnivå" tycker jag...

Sudda sudda sudda sudda bort din sura miiiiiiin!En skitsvår grej idag, enligt bortskämda Guldlock, var tydligen att ligga kvar på anvisad plats när matte tränade med Humla. Extremt svårt. Jag vet inte hur många gånger jag fick banna tillbaka honom - han kom farandes tillbaka som ett gummiband. Att slappna av var det inte tal om....Ja, du behöver massor av kärlek och omtanke, helt klart. Känslomässigt undernärd. Ingen fara. Syster Humla åtgärdar!


"När du säger Bra Humla, då är det egentligen mig du menar eller hur?"
"Och Hit Humla betyder Hit Baileys, inte sant?"
"Den här övningen kan jag mycket bättre än Humla, jag kan sitta här bredvid och visa?"
"När du kastar en leksak åt Humla, betyder det att jag skall komma springandes skitfort och sno den för henne"
"Jag vet svaret, jag vet svaret! Fröken! Fröken! Hallå? Får jag svara? Ha? Ha? Fröken? Hallå?"Nämen HEJ älskling! Väckte jag dig? :-D1 kommentar: