torsdag 3 november 2011

Home makeover



I helgen och veckan har vi slitit med dörren till badrummet på övervåningen. Eftersom norra fasadsidan är klar förutom fönsterplåtarna som kommer nästa vecka, har vi hållt på inomhus med att färdigställa de sista småsakerna på övervåningen: fönsterbrädor och smygar, listerna i badrummet och badrumsdörren. Jätteskönt att kunna vara inne när regnet pissar ner utanför!





Dörren är en gammal skafferidörr, som klistrats över med masonit någon gång under åren. Det kan väl inte vara så svårt att bända loss masonitskivan tyckte jag och skred till verket. Med fact i hand? Det är skitsvårt!
Den som limmade skivan har varit extremt noggrann och vi har fått hacka bort masoniten centimeter för centimeter - ett extremt tidsödande arbete. Tur att vi har två duktiga små hjälpredor i huset! :-)





Humla hjälper gärna till med att dammsuga upp alla små masonitbitar och bära ner dem till nedervåningen.
Hon vill också gärna ha "kvalitetstid" med matte och husse när vi befinner oss i perfekt pusshöjd. Det är jättepraktiskt att ha en jättenöjd Humla som sitter och knorrar och myser i knäet samtidigt som man använder sylvassa stämjärn...




Baileys har fått en massa goda tuggben i födelsedagspresent av Mikaels föräldrar,som han glatt bär runt runt runt runt på. Han älskar att stå på dörren och dela ut pussar, och som sagt - gå i en evig cirkel över dörren med benet i munnen så att allt masonitludd fastnar i tassarna. Vi har masonit överallt i hela huset just nu.





Här är en bild från utsidan där man skymtar de nya altandörrarna med krysspröjs i de övre luftbågarna Nu är det bara framsidan kvar, som vi tar till våren, sedan är husets utsida färdigmejkat! :-D


1 kommentar:

  1. Så fint det ser ut - med den färdiga fasaden. Inte masonitsplittret...
    Ha en go helg!

    Kram Lina

    SvaraRadera