torsdag 2 februari 2012

Uppstart!

Nu är snart ännu en kursvecka till ända, som avslutas med en dugga imorgon innan jag åker hem. Håll tummarna! :-)
Denna vecka har varit hussevecka och jag har blivit regelbundet påmind om vilka underbara vovvar vi har genom flertalet snuttegulliga mms från Mikael...Nästa vecka är det mattevecka igen och då är det the other way around! Men först har vi en intensiv hundhelg framför oss:

Fredag: Start med Inviduell tävlingsträning för Ditte. Jag kommer be om input på framförallt fjärren och, om det finns plats, rutanträning och hoppet för klass 2. Tyvärr är lokalen (kursen går inomhus) väldigt liten, så det blir antagligen mest detaljpill som man kan syssla med. Jag hoppas på en tidig vår så att vi kan vara ute så snart som möjligt! :-)

Lördag: Heldagskurs i Koncentration och uthållighetsträning för Eva Bodfält. Jag kommer lägga allt krut på det fria följet, då det är det enda moment vi har problem med både när det gäller kedjeträning och uthållighetsmässigt som separat moment. Det skall bli kul att träna för Eva Bodfält, jag har bara läst hennes böcker tidigare. Återkommer naturligtvis med rapport! :-D

Söndag: Förberedande kurs för tävlingslydnad med Ditte. Detta är Humlas första kurs sedan valpkursen, skall bli superkul att träna med enbart henne utan att storebror följer med (och kakaduatutar i bakgrunden).
Därefter blir det agilityträning i ridhuset, om detta inte krockar med kursen, har inte kollat upp tiderna ännu. För vår del var det premiär förra söndagen. Det var enormt roligt att köra agility igen, efter sporadisk träning hela hösten och vintern. Baileys var laddad till 110% och satt och skrek ut sin frustration så fort något annat ekipage körde. Hindersuget är det inget fel på, slalomet gick också kanon på bana (med andra ord är det 12 pinnar nästa!) men däremot har handlingstekniken stor förbättringspotential :-P


Baileys ville absolut inte ha paus, så därför körde vi lydnad emellan våra rundor, han ville bara jobba jobba jobba...Han är en sån fruktansvärt go och clowning fnattehund! Så cool och så jädra lätt att ha med sig överallt. När vi bar in hindrena till ridhuset lullade han omkring lös med kopplet släpandes. Naturligtvis lyckades han kila fast kopplet runt däcket på en hästtransport, och slet sönder sitt halsband när jag efter ett tag ropade på honom och undrade vart han tagit vägen. Kopplet var helt omöjligt att få loss, så jag fick helt enkelt lämna det där det var. Hans fina bruna älgskinnskoppel och halsband som var mitt absoluta favoritset... :-( Tur i oturen att han inte skadade sig när han slet sig loss iallafall!

Till sist en veckoslutspresent till er: Hoppas att alla kan se det här videoklippet på Humla? Det är helt underbart! Gud vad jag skall pussa henne när vi ses imorgon!

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastiskt rolig intensiv hundhelg! (H)underbart!

    SvaraRadera
  2. Videoklippen verkar funka när man gjorde sådär, säg till om du vill ha fler adresser av dem filmerna jag har på fb :) Ska bli spännande att höra hur det går på kursen med Humlan :) Kram

    SvaraRadera