måndag 20 juni 2011

Valpgos


2 hanar och 3 tikar - hanarna flankerar sina tre systrar i mitten! Visst är det härligt med blandade teckningar?

Jag har inte lagt upp några valpbilder här i bloggen upptäckte jag - men Baileys fina syster Harriet fick ju sin första valpkull i maj! Så roligt att Baileys blivit morbror :-D
Kullen ser fantastisk ut, så det känns lovande att se vad det blir av hans små syskonbarn! För bilder och info, se Jennies blogg.
Det finns även massor av bilder i hennes album på Facebook, sök på Jennie Holmberg eller testa den här länken!

Sådana här valpkullar med friska, friröntgade och välmeriterade föräldrar är bristvara inom staffevärlden tyvärr. Rasen har fått sådan popularitet att det finns valpköpare även till de uppfödare som avlar på sjuka, oprövade avelsdjur. Mycket trist och det för inte rasen framåt hälsomässigt - som den skulle behöva.
Jennie valde att kombinera Harriet, som är en lite lättare typ av staff som är något mer högställd - med en kraftigare lite mer lågbent grabb: Emmerdales Qualiber, som därtill har ett fantastiskt temperament. Kombinationen verkar ha fallit väl ut då alla valpar i kullen är väldigt jämna och verkar ha fått "det bästa av två världar".

Bilderna nedan är på min absoluta favorit Bumblebee när hon busar med mamma Harriet - minsta pyttetiken i kullen som vägde ynka 121 gram vid födseln. Hon visade sig emellertid inte alls ha lust att kasta in handduken utan är piggast och kaxigast i kullen, som klarat sig utmärkt trots att hon ligger lite efter sina större syskon rent utvecklingsmässigt. Teckningen är ju bara to die for, helt underbart cool med piratlappen över ena ögat!







1 kommentar:

  1. Bara absolut helt bedrövligt ursöööööta!!!
    Såna får man inte hälsa på. Såvida inte alla är tingade! Då kan man gulla på för brinnande livet.
    Ses vi imorgon på agilityplanen?

    SvaraRadera