torsdag 18 augusti 2011

Minisemester i Lidköping


Helgen innan vi for till Mallorca värmde vi upp med en två-dagars minisemester i Lidköping. Mikaels föräldrar har husvagn vid den stora campingen som ligger precis intill Vänern, och Lidköping är en himla trevlig stad med mysiga utflyktsmål som Läckö slott och min personliga favorit - fiskeläget Spiken.




Lilla Humla trivs med husvagnslivet!



Baileys letade upp en ljusstrimma i förtältet och lade sig för att pressa...




Fina sommargrabbar i Spiken!



Någon som absolut inte ville posera vid hamnen...



Lilltjejen och husse strosar runt längs de små fiskebodarna.



Vi vet att du har godis, husse. Just give it to us...



Humla spejar...


På kvällen besökte vi Sveriges bästa fiskerestaurang (enligt oss) och åt blandannat varmrökt sik och smörstekta abborrfiléer. Eftersom det var varmt ute kunde hundarna inte vara i bilen, så vi fick lov att binda dem i kullen bakom restaurangen. Som tur var fick vi bord på terrassen, så att vi satt bara några meter därifrån. Baileys hatar att bli bunden, han är inte van vid det, och sitter alltid så långt bort som kopplet tillåter...


Humla däremot, hade inte ett bekymmer i världen. Hon sov som en stock under hela middagen och brydde sig inte alls om allt tjo och tjim runtomkring henne. Spiken var denna kväll fullsmockad med folk eftersom TV4 hade haft en programinspelning där tidigare på dagen.



En av de bästa sakerna med Lidköpings camping är den stora hundstranden, som är precis lika fin som den vanliga stranden. Den var högt uppskattad av både Humla och Baileys som ni ser :-)



Humla i källarfyndet. Nästa år skall hon få en riktig flytväst... :-P



Till Baileys däremot, hade vi köpt en Hurtta lifeguard-flytväst på prov. Han har den förra varianten, Hurtta Pro i storleken 10-20 kg, som vi upplever flyter dåligt. Han väger 19 kg, så visst är storleken på gränsen men ändå... Lifeguard-varianten har bättre flytkraft och dessutom en magplatta istället för remmar.



Tyvärr fanns inte storleken större, 20-40 kg, att prova i affären som vi hade tänkt. Men de var snälla och lät oss köpa västen i 10-20 kg på prov, så att vi kunde testa den i vatten. Kan varmt rekommendera Ankis Hund - vilken kanonservice! Västen satt bra och han flöt mycket bättre än i sin gamla, det märktes på att han simmade betydligt lugnare och mer avspänt - men vi har ändå beställt en i storleken större för att testa. Eftersom han är så försiktig i vatten behöver han allt stöd han kan få för att känna sig trygg.



Humla simmade också för första gången helt själv på djupt vatten. Innan har hon plaskat i kanten och simmat några tag på grunt vatten när vi hållt henne i flytvästen. Djupt vatten i det här fallet, eftersom Vänern är extremt långgrund, till Mikaels vader ;-)



Hon var lycklig och simmade helt naturligt i vattnet, utan panik. Undrar vart Baileys har ärvt sin kopiöst dåliga simteknik ifrån?



Han klär i vilket fall som helst väldigt bra i rosa, eller hur?



Humla Alshammar torkar efter badet...



Baileys ser jättebutter ut på bilden, men i verkligheten var han jätteglad och sprallig över att få vara på stranden. Han galopperade självmant ut i vattnet och började simma, utan att vi behövde locka honom. Första gången det händer...



Är man en fryslort-bebis får man torka i handduk och värma sig i husses famn på promenaden hem. Hardcore-killar som Baileys rullar sig i sanden och rejsar sig varma istället ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar