tisdag 30 augusti 2011

Snart dagisdags!



Foto: Lina Krokström


Ja, snart får Humla träffa det här härliga gänget - nämligen personalen på Villgotts Hund! På torsdag är första dagisdagen för lillhunden, då hon får följa med storebror för första gången! Bilderna på Ninni och hennes personal har jag tagit från hemsidan, där det finns massor av mer info att läsa. Är detta världens bästa dagis månntro?




Allt är redan förberett för Humlas ankomst - hon har sin egen krok i kapprummet, samt egen låda och pärm. I lådan kan vi lägga godis som de får ha när de tränas/aktiveras, och i pärmen kan matte och husse läsa om vad hunden gjort under dagen. Självklart får hon ha sina grejer jämte storebror :-)



Jag tror att hon kommer att stormtrivas på dagis - hon älskar allt och alla och har inte varit några problem med att lämna bort till andra. Hon verkar vara glad och trygg vart hon än hamnar, lillsnuttan.
I höst kommer hon och Baileys gå på dagis tre dagar i veckan. Vi ser inte dagiset som en förvaring för våra hundar när vi jobbar eller går i skolan - utan som en nyttig social träning och utbildning för dem. Humla kommer få gå i en god skola när det gäller hundspråk, och förhoppningsvis bli en lika trygg och harmonisk individ som Baileys när hon blir vuxen.




Baileys började också på dagiset när han var fyra månader och fick världens bästa uppfostran av Ninnis stamtik Bimbo och hennes "gäng". Att lägga en god grund tidigt i den unga hundens liv tror jag är avgörande för att på bästa sätt kunna förebygga eventuella problembeteenden. För Baileys har det aldrig varit något "konstigt" med att träffa nya hundar, vid hundmöten, på kurs, på utställning etc. Han har ett väl utvecklat språk och är trygg i alla situationer.



Ninni med storpudeln Viska, och schapendoesen Bimbo - Baileys mentor - och hennes son Bullen!
Foto: Lina Krokström



Hela gänget som kommer ta hand om Humla på torsdag!
Foto: Lina Krokström

2 kommentarer:

  1. Spännande! Jag väntar ivrigt på uppdateringar, ska bli så skoj att se hur det går :-)

    SvaraRadera
  2. Jag tror Humla kommer stormtrivas! Små söta valpar har ju dessutom en tendens att få lite extra uppmärksamhet av praktikanter och instruktörselever ;-)

    SvaraRadera