söndag 24 april 2011

Påskrace

Idag har vi varit på agilityträning på förmiddagen där Lina hade byggt en spännande bana. Första omgången hade jag inte gått banan utan trodde att jag visste ungefär hur den gick...men det visste jag inte. Fy på mig, det är ditt ansvar att vara förberedd - inte hundens. Baileys följde dock fint med, och just som det började gå bra och liksom "flyta på" - ja, då halkade jag i gräset och satte mig på rumpan. Typiskt!
Nästa vecka tänker jag öva på att handla med händerna knäppta bakom ryggen - gjorde det för Elin på träningen i tisdags och det var jättenyttigt :-)
Efter träningen gick vi en promenad med alla hundarna lösa - helt underbart och lärorikt att se hur de kommunicerar med varann. Jag tror stenhårt på att tidigt vänja hunden vid att umgås fritt med andra hundar och interagera med dem under avslappnande förhållanden. Baileys hittade en likasinnad i pinscherkorsningen Fanny som hade exakt samma energinivå som honom, de var som ler och långhalm där de rejsade runt på ängen!


Kom ner och lek med mig!

Efter träningen har jag burit sten hela dagen, en hel hästtransport full med sjösten som vi byggt upp sluttningen med. Vid nio körde jag in skottkärran för sista gången, och begav mig till Kinnaström för en löprunda. Nu känns det i benen ;-) Baileys var dödstrött efter att ha varit ute hela dagen så han fick vila från löpningen. Idag körde han förövrigt en favorit i repris...


Nämen, titta vem som ligger här!  Brutalt nedputtad för trapporna, hjälplös och övergiven...Vem är den skyldige månntro?


"Jag har inte gjort något. Vad är det ni fikar?"


"Lalalala....Bävern? Nej, här ligger inte någon bäver. Har aldrig hört talas om någon  dum bäver. Jag har ju fullt upp med att bära runt på det här viktiga benet ser du väl."

"Nä, nu var det inte roligt längre. Jag tror jag lägger ifrån mig det här på trappsteget, där det inte är ivägen..."


"Nu är jag färdig. Hejdå."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar