fredag 23 december 2011

Julstämning

Inget tillfälle till gossning och mys får gå till spillo enligt Humla...



Granen är klädd, klapparna är inslagna, huset är städat, jultulpanerna står på bordet och ikväll skall det rimmas och drickas glögg! Jag och Baileys åkte till djuraffären för att julhandla efter jobbet. Lillen is having a hard time för tillfället, eftersom lillasyster höglöper. Det är väldigt gnälligt och jobbigt härhemma, så vi får se hur julfirandet kommer gå. Humla skall vara hos min familj på dagen, dit vi kommer senare på kvällen. Baileys följer med oss till Mikaels föräldrar, där det finns andra hanhundar och därmed inte lämpligt ställe för Humla att vistas. 

Även om det är irriterande att ha en gnällröv som hänger efter en i kjolarna och piper ynkligt, så får man inte glömma av att den här driften är extremt stark och ingenting som de kan kontrollera.  Varenda cell i hans kropp går på högvarv, och det är mycket stressande för en hane att ha en höglöpande tik så nära inpå sig utan att få möjlighet att para. Så med tanke på omständigheterna är han väldigt duktig, och det märks på honom hur han får anstränga sig för att "skärpa till sig". Så därför underlättar vi för honom genom att låta Humla sova på nedervåningen och inte springa runt i hela huset. Vi lägger godisspår och andra nosaktiverande lekar, för att han skall få något annat att tänka på och det märks att han tycker  det är skönt att "få en uppgift" att koncentrera sig på.







Humla då? Ja, hon är lika ljuvligt gullig och gossig som vanligt - hon är bara lycklig och glad och kelsjuk och tacksam. Hon har verkligen bytt skinn och personlighet, från att ha varit valpen från helvetet till den enklaste och goaste vovven ever! Hon får massa beröm på dagis eftersom hon är så trevlig och social och lätt att ha att göra med, och det är alltid roligt att höra :-) Just nu går hon runt runt runt med en stor plyschfotboll i munnen och knorrar glatt...snacka om lättroad liten tjej 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar