onsdag 7 september 2011

Spännande föreläsning för Maria Brandel!

Ja, dra mig baklänges - jag surfade in på Marias sida av en slump - och ser att hon kommer ha en föreläsning om lydnadsträning i GÖTEBORG! :-D Någon som är sugen på att följa med?


Att lyckas på lydnadstävling arrangeras av Canis Göteborgsdivision den 29 september:

"Svenska mästaren i lydnad 2011, Maria Brandel (fd. Hagström) kommer till Göteborg för att föreläsa om hur hon gör för att lyckas på tävling! Och hon om någon borde veta! (se meritlista nedan).

Vad behövs egentligen för att lyckas riktigt bra när det är dags för tävling? Det handlar mycket om att förbereda sig själv och hunden på bästa sätt genom rätt träning och planering. Många olika faktorer spelar in och att bli medveten om just dessa gör att man förbättrar sina möjligheter att nå upp till sin maximala kapacitet på tävling. Maria kommer prata om fyra viktiga grundstenar: grundträning, detaljer och moment, helhet/kedja och tävlingsträning. Detta föredrag är för alla som tävlar eller är intresserade av att börja tävla.

Maria Brandel är en väldigt framgångsrik hundförare som har tävlat på SM- och landslagsnivå i spår, sök, lydnad och räddning med bland annat 4 SM guld, 4 SM silver och 1 brons som bästa resultat. År 2000 vann hon VM för räddningshundar i Österrike. I år har hon vunnit lydnads-VM i lag och individuellt lydnads-SM. I dagsläget har Maria två working kelpies som hon tävlar med, Ex som främst tävlar vallning och Ylle som är hennes bruks- och lydnadshund. Ylle är fyra år och har hitills fem SM placeringar, , ett guld, två silvermedaljer, en 4:e plats i lydnad, en 6: placering i spår. samt en 3:e placering på nordiska mästerskapen och en 5:e plats på VM i lydnad."



Foto från Marias hemsida

2 kommentarer:

  1. Hej Emma!
    Åker till Italien 29 september ...
    Hmmmm
    Varför krockar roliga saker ibland? Ganska ofta?

    SvaraRadera
  2. Jag hade faktiskt hellre åkt till Italien än att stanna kvar i det här regn-deppiga landet, Lina ;-)

    SvaraRadera