måndag 30 maj 2011

Massagekurs del 2



Igår var det dags för andra delen av massageutbildningen på Hund i Harmoni: "Massage för hemmabruk". Ångrar inte en sekund att jag gått de här kurserna, de har gett mig helt andra verktyg att analysera hunden och "se" med fingertopparna.



Baileys fick beröm av Anna eftersom han kändes mjuk och rörlig utan spänningar någonstans. Kul att få konfirmerat att man tränar och "servar" honom rätt. Han är numera helt paralell även vid mer krävande löpträning vilket är ett gott tecken på att han är i balans.

 Denna gång fick vi lära oss lite fler tekniker att använda, för mer djupgående massage, samt utökad stretching. Baileys njöt...och njöt....och njöt ;-)







Det var fyra hanar på kursen, och alla var så lugna och harmoniska med varandra. Skönt för Baileys att slippa flirta med tjejer för en gångs skull! Men å andra sidan fanns det ju tre potentiella lekkamrater att smyga sig fram till... ;-)


"Jag har inte gjort något"


Bästaste Anna förklarar


Man märker verkligen hur han älskar massagen, i början försökte han resa sig upp, rulla runt på rygg, gå iväg etc. Men numera ligger han helt avslappnad och visar vilka områden han vill ha masserade. Samma sak med strechingen efter löpning - jag bara håller i bakbenet som stöd och han tänjer själv ut det.










Amigo får massage av ansiktsmuskler och käkar


"Jag vill inte vara med på bild."



"Lilla" Fridolf är avslappnad...







Anna visar på Fridolf, en skithäftig dogue de bordeaux


Amigo pussas som tack för hjälpen!



För mer info om Annas kurser, gå in på http://www.hundiharmoni.se/
Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar