lördag 29 januari 2011

24/7

Här flyter dagarna in i varandra och jag grämer mig över att dygnet inte har 24 timmar...Idag har vi målat  i princip klart på övervåningen! Baileys har hjälpt till med sina egna "verktyg": ett märgben och en mjukisbäver (säg det inte till honom men vi var tvungna att slänga sköldpaddan förra helgen, det var nästan inget ludd kvar i den...lite sorgligt trots allt, då han haft den sen han var åtta veckor)
Han har också lyckats piska upp ett sår på sin svans mot en dörrkarm, han viftar ju med den så stenhårt när han är glad, stackaren. Så nu har vi blodspår lite varstans i huset...

Idag har vi tränat några korta paus-i-målandet-pass med apport och första kedjan av ställandet. Ikväll körde vi lite linförighet och det är jag supernöjd med, han har så jäkla fin bakdelskontroll! Idag gick det skitbra att belöna bakåt i ställandet:-) Jag köpte några roliga belöningsleksaker på MyDog, blandannat en pipande AirKong-boll som kostade över 100 spänn...den höll i tre repetitioner. Det är dyrt att leksaksbelöna en staff, suck.



Ikväll när vi ramlade ner från övervåningen, trötta så in i bänken men ändå sugna på träning, så snörade vi på oss löparskorna och drog ut på en härlig runda tillsammans med Baileys. Underbart att kunna passera hundar på en halvmeters avstånd på trånga stigar, och ha en okopplad hund som lugnt håller sig tätt till ens sida trots att den mötande hunden gör provocerande utfall i kopplet.
Det var längesen jag och Mikael tränade ihop och Baileys tyckte det var jätteroligt att ha med sig både matte och husse för en gång skull :-)
Längtar till våren när snön smälter bort så att man kan ta milslånga lugna joggingturer i kvällssolen...mmmmm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar