måndag 17 januari 2011

Härlig promenad!

Är nyss hemkommen från en trevlig hundpromenad tillsammans med min gamla gymnasiekompis Hanna och hennes parson Arwid. Arwid är 8 månader och har inte träffat mycket hundar tidigare så Hanna frågade om vi kunde gå en "socialiseringsrunda" med Baileys eftersom han är van vid så många olika hundar.

Det är härligt att se vilket fint språk Baileys har, och hur mycket han har mognat från valp- och unghundstiden. Jag kan inte nog tacka dagiset för detta! Att växa upp på ett BRA kompetent dagis med stabila och bra hundar - en valp kan inte få en bättre uppväxt. Det är så härligt att alltid kunna ha sin hund utan koppel och möta hundar som gör utfall på nära håll under promenaden  - och veta att ens egen hund inte svarar upp eller tar åt sig. Mot såna hundar ser Baileys ut att säga "Nej men vad är du för en konstig en? Bete dig som folk!"

Promenaden gick hur fint som helst, Arwid var glad och ivrig och lite gåpåig som unghundar gärna är men Baileys visade med lugnt och tydligt kroppspråk vart skåpet skulle stå. Vi släppte dem så att de fick leka efter ett tag och båda tog ut sig när de galopperade i den tunga blötsnön - terrier leker väldigt lika tillsammans! :-)
Nästa promenad skall vi träna Asta, Arwids mamma som har en del problembeteenden mot andra hundar. Jag har hittills inte träffat på någon hund som inte går ihop med Baileys, det skall bli intressant att se hur han tar sig an henne.


Jättemysig promenad även fast det var slaskigt och blött ute. Man glömmer det tråkiga vädret när man har trevligt sällskap! Det blev dusch och bad för både mig och Baileys när vi kom hem, och nu stensover han på sitt älskade fårskinn :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar