tisdag 11 oktober 2011

Just keep swimming

"Just keep swimming, just keep swimming, swimming, swimming"  (Doris i Hitta Nemo)

Hade jag haft ekonomi till det hade jag gärna simtränat Baileys någon gång i veckan under vinterhalvåret. Än så länge är han ung och stark, men jag kan tänka mig om ett par år att simträningen kan bli ett nyttigt komplement till övrig konditionsträning för att bibehålla en sund och frisk hund som håller för tävling och träning.
Ramlade över en studie från SLU angående simträningens effekt på hundar - intressant läsning! Ni hittar publikationen här. Det är ett examensarbete av Erika Ribacke från Etologi och djurskyddsprogrammet.
Nu har vi ju köpt in en king size flytväst från Hurtta som förhoppningsvis skall hjälpa till att höja grabbens självförtroende i vatten, men det går ju inte att bortse från det faktum att han är väldigt talanglös när det gäller simning ;-)
Baileys går ju regelbundet till Anna, fysioterapeut på Hund i Harmoni som känner igenom honom. De har bra rabattkort på simträning (fast det är fortfarande väldigt kostsamt, iallafall för mig som student), som man kanske skulle kunna önska sig i julklapp...?

4 kommentarer:

 1. Jag hade oxå simmat Edwin om jag hade haft budget för det -tyvärr kostar det att ligga på topp.. Söt bild på Baileys :-D

  SvaraRadera
 2. Emma jag och Singha simmar ihop mellan två bryggor i Öresjön. Uppskattningsvis 125 meter enkel väg. Och så har jag ett ställe till där det är ca 50 meter mellan bryggorna och man slipper simma med - är man två kan den ena släppa i och den andra locka med något roligt. Du får hänga med och testa där ...
  Har du våtdräkt? Annars får vi väl vänta till våren ;)
  Tjingeling!

  SvaraRadera
 3. Jag följer gärna med dig nästa sommar, Lina! För du simmar väl inte mellan bryggorna i oktober? ;-)

  SvaraRadera
 4. Nej du har rätt - nu var det ett tag sedan. Singha hade nog gärna simmat en sväng. Hon badar frejdigt varje gång vi är i närheten av sjö, vattendrag, mosse, lerpöl eller annat aningen blött område.
  Men matte kanske kan tycka att det är lite kyligt, brrrrr ...

  SvaraRadera