onsdag 23 februari 2011

Vom og Hundemat!

Igår var jag och hämtade mitt paket med VoH no 25 med lax hos kennel Magic Runners i Öxabäck - gud vad smidigt med en återförsäljare så nära! Baileys hade tefatsögon i bilen på vägen hem, där han satt i baksätet med "sitt" paket. Han hjälpte också till att bära in lådan (jättetung) genom att springa runt runt mig och försöka fälla mig där jag halkade fram på vår isiga stengång fram till huset och uppför den ännu halare trappan utan räcken... ;-)



Nu är två frysfack fulla och hittills har maten fått högsta betyg av Baileys. Jag gav första portionen till kvällsmat igår, och andra idag vid frukost. Det finns många delade åsikter om huruvida en hund skall fasas över på nytt foder - jag hör till den skaran som inte tror på någon sådan överfasning, om man har en frisk hund. Jag tror inte heller på tanken att låta en hund äta samma mat år ut och år in. Eftersom Baileys är van vid färskfoder blir inte omställningen så stor, det hade varit större skillnad för kroppen om man gått över från torr- till färskfoder, då färskfodret inte är lika processat.



En del tycker det är slabbigt med färskfoder - för oss är det hur smidigt som helst! Inget kladd eller spill eller slafs. Vi köper avlånga brödformar från Ikea och tinar korvarna där, i rumstemperatur. När korven är tinad, klipper vi upp plasten i båda ändar och drar sedan av den och slänger i soporna. Täcker korven med aluminiumfolie och in med den på "hundhyllan" i kylen.
I början sågade vi korvarna i portionsbitar, men det var fruktansvärt meckigt och tidskrävande - och "slabb"-delen med att ta av plasten kommer man ju ändå inte ifrån.
När det bara finns en portion kvar  får Baileys äta direkt ur formen och slickar upp allt smaskigt blod och annan goja som annars är svårt att få upp med sked. Mums! :-D

2 kommentarer:

  1. Hej, jättefin hund!

    Men vad är det gula i hundmaten? Är det en äggula som du har klickat i eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja, det är en äggula som tydligen blivit helt smashad, ser ut att vara flera liter på bilden men det är faktiskt bara en :-)

      Radera