fredag 9 mars 2012

Its all about the package

Innan gårdagskvällen Fritt Följ-kurs sprang jag in på Friluftsbutiken - jag älskar sådana butiker, kan gå runt en halvdag och bara komma på användningsområden för alla roliga grejer och kläder jag vill köpa ;-) Ryggsäckar tillexempel! Jag har en kanonbra vandringsryggsäck fråmn Fjällräven som garanterat kommer hålla i 50 år till - men behöver jag inte en jättefin lila också? Och en limegrön? Visst har jag behov av fyra olika ryggsäckar, jag som vandrar en gång om året? :-D Och fleecetröjor i femtio olika färger?
Traverse pants från Lundhags
Jag har byxor från Fjällräven sen tidigare, men de har några år på nacken och börjar bli ganska slitna. Jag har tittat lite på Haglöfs byxor på nätet, jag har blandannat en fantastisk jacka därifrån och har bra erfarenheter av märket. Men expediten sålde in mig på ett par jättesköna byxor från Lundhags! Modellen heter Traverse och har stretchpaneler invävda, vilket gör att de får jättebra passform. Jag är supernöjd! Det kanske var tack vare mina nya byxor som kursen gick så bra igår? :-P
Muttluks hundskor


Vi planerar att fjällvandra med hundarna i sommar och håller på att titta på lämpliga sträckor och leder. Tips mottages mer än gärna! Jag gillar Kungsleden och sträckorna runt Kebnekaise - medans Mikael är inne på Värmland av någon anledning. Värmland - är det inte bara myggor där? Nån som vet?


När Mikael kom med förslaget tänkte han sig nog en vandring  a la ett maraton om dagen i fyra dagar med 20 kgs packning som vi gjorde för tre år sedan i ösregn - ett lopp som jag dessutom genomförde med avsliten tibialissena i högerfoten (detta ledde till svåra skador i leden att jag opererat den två gånger, och ändå inte kunnat återfå normal funktion...) Så nja, en sådan "semester" var jag sådär sugen på, måste jag erkänna.
Så om jag får bestämma blir det mysig hundvänlig vandring med fokus på välmående och inre ro, absolut inga mobiltelefoner eller internet - vi kanske kan fiska, plocka bär, sitta framför brasan om kvällarna och skriva dikter...


Bild från Ruffwear


Nej, skämt åtsido, jag tror hundarna skulle tycka det var jätteroligt med en sådan fotvandrings-semester. Humla kommer ju dock inte vara varken färdigväxt eller röntgad i sommar, det är min enda invändning. Jag bedömer dock hennes muskelstyrka och kondition som mer än tillräcklig för att klara av några dagars vandring i promenadtempo.


Jag håller på att titta på lämpliga tillbehör till vovvarna - skall vi vandra Kungsleden har jag svårt att tro att trampdynorna håller för den terrängen, utan de hundarna jag sett däruppe har alla haft skor på sig. 
Webbutiken Getout.se har en särskild hundtillbehörssida med packväskor, koppel och skor till vovven.
Obtrack har två varianter av hundskor, Muttluks, som jag vet att många använder vintertid och verkar vara nöjda med. Men de borde väl gå att vandra i också?


Ruffwear Approach Pack

Hos Ekipages webshop har jag hittat packväskor av olika slag från Ruffwear. De har även dynor, vattenskålar och annat som man kan köpa till, som passar till väskorna. Deras mest avancerade modell heter Palisades Pack och har stor packvolym och ett inbyggt vattensystem. Men frågan är om de behöver ha en så pass "hightech" packväska, för den här typen av vandring. Humla skulle ju försvinna om hon hade en sån här väska på sig...som tur är finns det även enklare varianter som tål att tänkas på ;-)
Salomon Speedcross 3 CS Wmns


Ja, jag vet att jag visat de här skithäftiga skorna för er tidigare - och då tyckte ni de var skitfula. Det bryr jag mig inte om. Så nu får ni se dem igen :-) Jag avlivade mina gamla löparskor i veckan, de tålde inte det skånska vårvintervädret. Faktum är att jag inte har några bra skor som är vattentäta för löpning och promenad - bara lite grövre trekkingskor som känns som tegelstenar på fötterna. Salomons Speedcross-dojja är en "kompromisslös terrängsko för vinterlöpning, en ultralätt och smidig sko för snabb löpning i terräng".


Wmns X Crossmax Neutral CS


Ett alternativ kanske kan vara deras Crossmax, som skall vara som en hybridsko mellan terräng och asfaltslöpning. "För många innebär löpträningen att man springer kombinationspass, med allt från stigar med rötter och stenar till grusvägar och asfalt."
Skon recenseras på Aktiv Träning
Kan tomten komma i april tro? Jag har en jättelång önskelista... ;-)1 kommentar:

  1. Låter trevligt med en vandringssemester :-)
    Lundhags har jag också tittat på, grymt bra byxa & snygga :)!!!

    SvaraRadera