fredag 16 mars 2012

VårrusetSå här ser det ut på promenaderna numera: Humla står långt bort och gör lekvinviter på valfri stubbåker och vill bli jagad! :-D
Hon har helt galet mycket energi och jag får koppla henne vissa delar av promenaderna så att hon inte tar ut sig fullständigt. För henne finns nämligen bara en växel numera när vi ute och går: full fart framåt! Att springa rakt på och försöka välta brorsan är en populär sysselsättning...


Det härliga vädret ger vårkänslor hos både två- och fyrbenta. Det blir många långa stafferyck både hemma i trädgården och på promenaderna. Det känns som om dom lagrat på sig en massa energi under hela vintern som nu bara måste släppas loss, som en uppdämnd vårflod. Snacka om vårrus!

Än ligger isen - och håller att galoppera på. Jag skulle aldrig låta hundarna gå ut på isen så här dags på året om jag inte visste att det är extremt långgrunt här vid Ekelunds badstrand. Vattnet når dem till max maghöjd även hundra meter ut. Det här är därmed Baileys favoritbadställe sommartid - eftersom han aldrig behöver simma utan kan springa och leka i vattnet... :-PPga Humlas enorma energi måste vi tvångspausa ibland och andas ikapp lite. Bilderna ovan illustrerar vovvarnas galenfnattighet perfekt tycker jag. Baileys lyckades leta upp någon konstig taggbuske här vid bronsåldersgravarna - och fick fullt med taggiga frön i hela ansiktet. Nästan omöjliga att få bort, de satt som berget! Lite senare på promenaden, när kameran var nedstoppad, hittade han ett jordgetingbo....de är tydligen vakna så här års, och ganska ilskna! Han återvände med massor av fula stick på hela ryggen. Det är märkligt med denna hund - han lyckas alltid skada sig eller klanta till det på något annat sätt, nästan varje promenad(!)
4 kommentarer:

 1. Yay! Underbart att Humla is back!!!

  SvaraRadera
 2. Härligt att hon är en galengris igen, som hon föddes som! :-D

  SvaraRadera
 3. Wow vilken hund, jättefina muskler syns verkligen. Äre löpning som ligger bakom detta eller långpromendar man börjar nästan undra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag går i princip enbart promenader i terräng där de är lösa. Det tror jag är nyckeln till att få en god kvalitet på grundmuskulaturen. På vår-sommar-höst följer Baileys med oss ut på löpturer, men ej när vi springer på asfalt. Det är terränglöpning som gäller. Även här är han lös, så att han kan balansera sig själv och själv reglera rörelsemönstret utan att behöva anpassa sig till en koppellängd. Detta plus bra mat tror jag är nyckeln :-)

   Radera