torsdag 8 mars 2012

Sjukstuga

Nja, denna vecka har väl inte varit den bästa. Influensan härjar bland kandidaterna och i måndagskväll fick jag frossa och ont i varenda led i hela kroppen. Temp 39.  Jag meddelade min handledare, och stängde sedan av alarmet på mobilen. Gick och la mig klockan åtta - och sov till elva dagen efter! Faktum är att jag vaknade så gott som frisk och kunde vara med på eftermiddagens seminarium, med hjälp av lite alvedon. Sen har jag peppar, peppar varit frisk efter det. Det är flera år sedan jag varit sjuk, förutom lite lätta förkylningar nån gång per år. Jag brukar kunna mota fan i båten med mycket sömn :-)


Mikael hade däremot inte samma flyt utan har legat däckad och varit hemma från jobbet hela veckan. När vi kom hem igår sprang Humla direkt upp till vårat sovrum, och lade sig som en scarf runt Mikaels hals. Sedan låg hon där som en liten värmedyna hela kvällen och natten....myyys! Hon älskar verkligen sin husse!


I övrigt har veckan bjudit på snålblåst, regn, snö, minusgrader, storm...ja, inga roliga promenader här inte! Jag hade glömt ta med mig tjock tröja, tjocka vantar och vinterjacka - utan hade bara med mig tunna skinnhandskar, löparskor utan gore-tex (som numera ser ut och luktar som urvridna bruna disktrasor) och en vindjacka. Underbart!
Dessutom visade det sig att vi hade glömt Humlas handbroms och IQ hemma. Hon har varit totalt galen - superglad, superbusig, supersnabb och superjobbig! ;-) Det verkar som om hon tänkt ta igen vinterns löpdepression nu, och det med råge. Hon är dock bara kocko utomhus, inomhus är hon lugn och fin och har inte förstört något.
Husse arbetar hemifrån med sina två hjälpsamma assistenter...
Imorse när vi vaknade var allting vitt, 20 centimeter nysnö hade fallit under natten. Som givetvis övergick till lerslask på några minuter. Nu är det kallt, slaskigt, blåsigt och regnigt ute. Vovvarna har långtidsparkerat i soffan och vägrar gå ut, Mikael ligger i feberdvala och jag har lånat trädgårdsböcker på biblioteket och tänt brasan. Ibland är det faktiskt rätt skönt att göra ingenting! :-)
Det har varit dåligt med vovveträning - ikväll är det dock fritt följ-kurs för mig och Baileys. Sedan är det den vanliga lydnadsgruppen på fredag och Humla har sin gröngölingskurs på söndag.

1 kommentar:

  1. Härligt att Höra att Humla är en !skithund" igen :-D

    SvaraRadera