onsdag 23 mars 2011

Attityd och fokus

Ja, inte kan jag begära mer av Baileys attityd och fokus iallafall...han är så skön vid träning! Snabbt nosar han runt, efter några sekunder så sätter han sig framför mig eller i utgångsställning och bara "Japp,jag är redo!"
Igår tränade vi på Villgotts öppenträning och Viska, Ninnis storpudelvalp (eller unghund?) gjorde tonvis med lekinviter åt Baileys. Men han klarade det galant, blev faktiskt förvånad själv, han hade inga problem med att jobba trots att bästa lekkompisen var på bushumör.

                                                  "Hon e grejen, värsta ljuva tjejen!"

Det är extremt stor skillnad på honom när vi jobbar och när vi inte gör det. I halvtid, när alla fikade tillsammans, är han en riktig ligist som vill springa fram till Ninni så fort hon tar ögonkontakt och är allmänt väldigt busig, vill sitta i knät och vara ivägen osv. Men när vi sedan går upp igen så är det som att han sätter på sig skygglappar och ingenting i hela världen kan rubba honom.
Sen är han så jäkla lätt att få glad och vara med på noterna "Allt som du tycker är kul tycker jag också är kul, matte!"


          AirKong boll för 70 spänn, bästa belöningen, höll i tre minuter. Men se så glad vovven är! ;-)

Igår tränade vi vidare på fotgåendet, där jag tycker att han greppar nya positionen riktigt bra. Han har en liten tendens att vilja svänga in bakdelen och sätta sig lite snett - men det är övergående, när vi kommit igång blir sättandena raka. Tror att han överarbetar när han är lite för laddad, precis i början.
Är spänd på Dittes tävlingskurs på fredagkväll, hoppas att hon vill klicka mig när vi övar linförighet - tror det skulle underlätta jättemycket, eftersom man inte kan se sig själv utifrån när man tränar. I linförigheten är det positionen vi behöver öva på och bli säkrare i - alla svängar och vändningar är klockrena tack vare hans bakdelskontroll.


                                                                       Attaaaaack!!!!

Ville träna på tandvisning också, eftersom Baileys är så glad och jag misstänker att han kommer ha svårt att sitta kvar i utgångsställning. Rasen har ju observandum på bett så han är van från alla utställningar att domaren gräver runt i käften på honom. Ninni var domare igår och skulle titta på hans gaddar, jag trodde det skulle bli extra svårt att ha dagisfröken och största idolen som tittade honom i munnen. Men nej, han satt kvar i utgångsställning samtliga repetitioner - nemas problemas! :-) Hoppas vi kan öva lite mer på det på kursen på fredag.


Ekorren är lite tagen efter några belöningsrundor...tuff dag på jobbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar